Tilburg Toont

FAQ

Wat is Tilburg Toont?

Juni is uitgeroepen tot dé amateurkunstmaand. Deze maand heeft de naam: Tilburg Toont. Waarom Tilburg Toont? omdat deze maand aansluit bij de landelijke campagne iktoon.nl, maar bovenal omdat Art-fact met Tilburg Toont de stad uitnodigt te tonen hoe rijk de vrijetijdssector van Tilburg is aan kunst- en cultuurbeoefening.

De amateurkunstmaand Tilburg Toont is een mix aan activiteiten waaraan je als bezoeker, amateurkunstenaar of vakprofessional actief kunt deelnemen: een maand vol uiteenlopende voorstellingen, exposities en concerten én een maand vol nieuwe ontmoetingen, inspirerende workshops, festivals en programmaonderdelen die speciaal voor Tilburg Toont zijn en worden ontwikkeld. Iedereen die in Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout actief is op het gebied van kunst- en cultuurbeoefening in de vrije tijd kan aan Tilburg Toont deelnemen of activiteiten bezoeken.

Voor wie is Tilburg Toont?

Tilburg Toont is er speciaal voor amateurkunstenaars en amateurkunstgroepen, makers en aankomende talenten, kunstprofessionals en kunststudenten, culturele organisaties en kunstenaarscollectieven. Iedereen die op dit vlak actief is in Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot, van individu tot organisatie, kan aan de amateurkunstmaand deelnemen.

Waarom deelnemen aan Tilburg Toont?

Art-fact, coördinator Tilbug Toont, zorgt voor extra zichtbaarheid door de overkoepelende communicatie en PR. De activiteiten die plaatsvinden tijdens Tilburg Toont, worden opgenomen in diverse communicatiemiddelen zoals de website, de Tilburg Toont-facebookpagina en de landelijke website IkToon. Ook brengen we Tilburg Toont extra onder de aandacht van pers en media. 

Naast de overkoepelde promotie van Tilburg Toont, is het belangrijk dat je zelf je eigen activiteit(en) zichtbaar maakt en hier publiek voor werft. 

Wie organiseert de activiteit?

Bij deelname aan Tilburg Toont ben je zelf verantwoordelijk voor het organiseren van je eigen activiteit(en). Art-fact denkt hierin graag met je mee. Zo brengt Art-fact alle activiteiten in beeld en zoeken we naar mogelijkheden om verschillende activiteiten aan elkaar te verbinden. Ook kan Art-fact ondersteuning bieden bij het vinden van een geschikte locatie voor je activiteit.

Heb je hulp nodig of wil je advies bij het opzetten van een (nieuwe) activiteit tijdens de amateurkunstmaand? Neem dan contact op met ons via info@tilburgtoont.nl

Wanneer vindt Tilburg Toont plaats?

Tilburg Toont start op 1 juni en loopt door t/m 30 juni 2018.
De hele maand juni staat dus in het teken van actieve kunstbeoefening.

Wanneer kan ik inschrijven?

Aanbieders kunnen zich vanaf nu aanmelden voor zowel Tilburg Toont als Try Out Cultuur. 

Hoe kan ik me inschrijven?

Maak eerst een account aan. Vervolgens klik je op activiteit aanmelden en vul je het formulier in. Voor een uitgebreider stappenplan kijk hier. Om een activiteit aan te maken voor Try Out Cultuur maak je eerst een account aan bij Try Out Cultuur. 

Hoe kan ik inloggen?

Voer je gebruikersnaam (niet je e-mailadres) en wachtwoord in op de inlogpagina.